JKP Čistoća rekorder u Srbiji po rastu cena - iKragujevac


Politika

Posledice prekomernog prijema zaposlenih, pripadnika i simpatizera Zajedno za Šumadiju, u predizbornoj 2011-toj godini, građani Kragujevca osećaju i dan danas. Nedostajuća sredstva za 126 preuzetih radnika Niskogradnje, JKP Čistoća obezbeđuje povećanjem cena usluga prikupljanja i odvoženja otpada, a sve na teret građana i privrede - rekla je danas na konferenciji za novinare SNS Sanja Tucaković. 

Kako bi se izbegla sudbina JKP Niskogradnja, JKP Čistoća od 01.02.2013 pristupa povećanju cena svojih usluga za 20 %.

Donošenju odluke o povećanju cena morao bi da prethodi dokument koji to obrazlaže, istakla je gospođa Tucaković, ali za ovako rapidan rast cena nema ni ekonomske analize ni opravdanja, već se proizvoljno traži rast cena u iznosu od 20 %, sa ciljem obezbeđenja potrebnih, a nedostajućih sredstava, prvenstveno za isplatu zarada povećanog broja zaposlenih u ovom preduzeću.

Podsećanja radi, JKP Čistoća je pre samo par meseci podiglo cenu svojih usluga, tako da za nepunih godinu dana ukupan rast cena usluga u ovom preduzeću iznosi preko 30 %, čime JKP Čistoća postaje rekorder u Srbiji po rastu cena, istakla je Sanja Tucaković.

I nebitno je da li je obim posla porastao, nije bitno da li su nam ulice i naselja čistija, da li građani dobijaju bolju, kvalitetniju uslugu. Jedino što je bitno jeste isplatiti plate partijskim kadrovima koji su tako zdušno učestvovali u izbornoj kampanji.

S druge strane, jedan deo zaposlenih koji u Čistoći godinama preko studentske zadruge, radi najteže poslove za 20.000 dinara, a sve to u najmanju ruku zbog svoje partijske pripadnosti, nepristajanja na mobing , zbog bilo čega ako niste miljenik , a odgovorno izvršavate radne obaveze, možete dobit otkaz.

Kako je zaključila gospođa Tucaković, novac građana Kragujevca, novac svih nas ide za promašaje nesposobnih kadrova koji su grad Kragujevac i preduzeća zadužili za preko 100 miliona evra. Ne ide za one koji rade , ne ide za povećanje kvaliteta usluga, ne ide za novu opremu i tog smo svi svedoci.

Građani Kragujevca moraju imati u vidu i činjenicu da je 30% cena koštanja usluge koju dobijaju, a 70% službeni automobil, partijski kadar zaposlen u administaciji, hitne javne nabavke... i sve drugo što nas čini tako izigranim.
 
 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu