Predsednik odlučio, sastaje se sa kosovskom predsednicom Atifete Jahjage - iKragujevac


Politika

Prvi sastanak predsednika Srbije Tomislava Nikolića i kosovske predsednice Atifete Jahjage biće najverovatnije održan krajem februara ili početkom marta, potvrđeno je iz kabinetu predsednika. 

Mi smo izrazili spremnost da dođe do sastanka. Čekamo njihovu potvrdu. Pošto predsednik ima mnogo obaveza i niz zakazanih poseta u narednom periodu, najrealnije je da do susreta dođe do kraja februara - navode u Predsedništvu.

Ramuš Tahiri, savetnik predsednice Kosova, međutim, kaže da je datum sastanka Nikolića i Jahjage već određen, ali da može doći do izmene zbog obaveza. On je rekao da će tema razgovora biti dijalog Beograda i Prištine, kao i da neće biti otvaranja novih pitanja.

Tokom februara ili početkom marta biće sastanak, ali međunarodni predstavnici mogu promeniti datum. Predsednici nemaju mogućnosti da otvore nova pitanja, ali će dati podsticaj razmatranju već otvorenih pitanja i razgovarati o dijalogu - rekao je Tahiri.

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin smatra da bi u cilju smanjenja tenzija što pre trebalo održati sastanak Nikolića i Jahjage. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu