Kriza u koaliciji - iKragujevac


Politika

Kako iKragujevac nezvanično saznaje, u ovom trenutku Zajedno za Šumadiju po prvi put nema većinu za donošenje odluke u gradskom parlamentu. 

Pompezno najavljivana vanredna skupština grada Kragujevca koja je trebalo da se održi početkom ove nedelje odložena je do daljeg. Problem predstavlja to što prvi put od leta 2004. godine politička opcija gradonačelnika nema koalicionu većinu za donošenje odluka.

Evidentno odsustvo podrške gradonačelniku od koalicionih partnera budi dilemu da li se koalicioni partneri svrstavaju na suprotnu stranu sa kojima je aktuelni gradonačelnik već mesecima u sukobu. Da li su neformalni centri moći, koji nisu imenovani od strane gradonačelnika, počeli da podrivaju, kako se činilo, stabilnu većinu, pokazaće događaji.

Gradonačelnik je doveden, čini se, u bezizlaznu situaciju, po pitanju održavanja vanredne skupštine kao i po pitanju dalje koalicione saradnje. Ako nema podršku za najtežu političku borbu koju vodi, postavlja se pitanje da li ima smisla podrška oko perifernih komunalnih odluka.

Samo je, čini se, dilema, da li postoji uopšte izbor.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu