DSS: Za krizu u Srbiji kriv je Dačić ! - iKragujevac


Politika

Demokratska stranka Srbije je danas ponovo pozvala premijera Srbije da podnese ostavku jer zemlju "uvlači u sve veću krizu rasprodajući državne i nacionalne interese" i navela da predsednik Vlade snosi odgovornost zbog oklevanja da se ukloni spomenik u Preševu. 

Portparol DSS Petar Petković je na konferenciji za novinare rekao da je Dačić "ključni uzrok izazivanja nove duboke krize u Srbiji, jer on nema nikakvu politiku osim da ispunjava sve zahteve Brisela".

"On misli da će ga Zapad sačuvati na vlasti i zbog toga je spreman da apsolutno ispuni sve ono što Zapad od njega traži. Tako je pristao na uspostavljanje carina između Srbije i Kosova i time je uspostavio granicu između centralne Srbije i južne pokrajine", ocenio je Petković.

Prema njegovim rečima, jedini način da se zaustavi "strmoglavi pad Srbije" je da Dačić podnese ostavku, budući da "nije dobio podršku građana da radi protiv interesa zemlje".

"Sve što je govorio u kampanji bilo je suprotno onome što sada čini i zato on nema nikakav legitimitet da dalje vodi Srbiju", smatra Petković.

Govoreći o uklanjanju spomenika u Preševu, Petković je rekao da je dobro što je on uklonjen, ali da je država zakasnila u intervencije zbog čega je to postalo političko pitanje.

On je i zbog toga uputio kritike na račun premijera, za koga je rekao da je dopustio da se problem spomenika, koji predstavlja pitanje poštovanja zakona, pretvori u politicko pitanje i zbog oklevanja da ukloni spomenik snosi odgovornost.

"Dačić nije smeo da dopusti ni da se jedan minut krši zakon, sve što radi - radi naopako, jer mu je jedini cilj da ostane na vlasti, a ne da se suprostavi zapadu i brani interese zemlje", ocenio je Petković.

On se osvrnuo i na njegovu najavu da će biti uhapšen svako ko je sarađivao sa Šarićem i upitao zašto jos niko nije uhapšen.

"Da li to ukazuje da niko iz vlasti nije bio u kontaktu sa Šarićem? Ako je tako neka to glasno kaže, a ako to nije tačno i ako ispada da je neko bio u kontaktu sa Šarićem onda treba da učini i ono što je sam rekao", zaključio je Petković.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu