Odgovaraće svi funkcioneri SNS-a ! - iKragujevac


Politika

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović izjavio je danas da srpska napredna stranka neće tolerisati da njenim članovima na najvažnijim državnim funkcijama lični interesi budu važniji od državnih i u stranci neće biti nedodirljivih. 

"To se odnosi i na ministre, predstavnike SNS u izvršnoj vlasti, lokalnim samoupravama, direktore javnih preduzeća i sve kadrove SNS koji su izabrani da rade u interesu građana", izjavio je Stefanović posle sednice Glavnog odbora stranke.

Stefanović je najavio da će biti obavljena analiza rada svih ministara i predstavnika SNS u izvršnoj vlasti i dodao da na sednici nije bilo reči o tome čijim je konkretno radom stranka nezadovoljna.

"Želimo da pošaljemo snažnu poruku da smo ljude birali na funkcije kako bi učinili nešto za građane i institucije na čijem su čelu, a ne da rade za sebe", rekao je Stefanović, koji je i predsednik Skupštine Srbije.

On je najavio promene u stranačkim organima u svim sredinama u Srbiji u kojima su postignuti slabi rezultati.

Naveo je da će na jednoj od narednih sednica Glavnog odbora SNS biti analiziran rad funkcionera SNS, kako bi se ustanovilo da li njihov rad koristi građanima Srbije ili ne.

"Ministri i drugi funkcioneri iz SNS neće moći da samo čekaju da im prođe radno vreme, nego će morati da ostvare merljiv rezultat u interesu građana", rekao je Stefanović.

Potpredsednik SNS je rekao i da je na današnjoj sednici Glavnog odbora promenjen Statut stranke i uvedena drugačija teritorijalna organizacija stranke na nivou Srbije.

Stefanović je rekao da je formiran novi Savet SNS za Vojvodinu koji će se baviti pitanjima stranačke organizacije u Pokrajini, ali neće biti paralelna struktura Izvršnom odboru SNS.

"Savet za Vojvodinu baviće se i pitanjima teritorijalne autonomije Vojvodine i predvodiće ga istaknuti članovi Predsedništva SNS", rekao je on.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu