Leteće glave Šarićevim saradnicima - iKragujevac


Politika

Svi oni iz vlasti za koje se dokaže da su na bilo koji način saradjivali sa odbeglim narko bosom Darkom Šarićem, treba da snose odgovornost, izjavio je danas predsednik Srbije, Tomislav Nikolić. 

"Za svakog za koga se utvrdi da je dostavljao informacije ili upozoravao, odnosno održavao bilo kakav kontakt sa Šarićem, a želi da bude čovek koji vodi narod, neka mu, figurativno rečeno, leti glava, odnosno neka odgovara za svoje postupke", rekao je predsednik Srbije.

Nikolić je u intervjuu za crnogorske medije kazao da Šarić, ukoliko je dostupan službama bezbednosti bilo koje zemlje, treba da bude uhapšen i izručen Srbiji.

"Da li se pregovara sa Šarićem ne znam. Da li će nekoma u Srbiji, figurativno rečeno, da odleti glava ako se on pojavi u Srbiji ne znam. Da li je ugrožen neko iz Vlade Srbije ne znam. Ali, svako ko je sa njim saradjivao, posebno od momenta kada je postalo jasno da se bavio kriminalnim radnjama, neka mu leti glava", naveo je predsednik Srbije. Nikolić je dodao da ne voli što se u medijima prave spekulacije da se pregovara sa Šarićem.

"Ne volim što se prave spekulacije u novinama, kao što ne ne volim ni hapšenja preko novina. Ako je Šarić dostupan nekim službama u inostranstvu, on treba da bude uhapšen i izručen Srbiji. Ako je dostupan, onda ne valja što se o tome priča, a ništa ne preduzima", kazao je Nikolić.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu