Kome smeta ''Marš na Drinu'' ? - iKragujevac


Politika

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović oštro je kritikovala izbor pesme "Marš na Drinu" na proslavi Srpske nove godine, kao i način na koji je Vuk Jeremić branio izbor ove pesme posle kritika koje su usledile od bošnjačkih udruženja u SAD. 

"Još jedna pobeda Vuka Jeremića: I od najbanalnije proslave uspeo je da napravi polemičku i problematičnu situaciju za Srbiju", napisala je Srbljanovićeva na svom nalogu na Tviteru.Ona smatra da je veoma nesrećno napravljen izbor pesama.

"Može li iko zamisliti novogodišnji prijem u nemačkoj ambasadi, na kojem svira Lili Marlen? Da ne govorim o UN-u", napisala je Srbljanovićeva. Njoj se nije dopao ni način na koji je Jeremić branio izbor ove pesme.

"Uz dužno poštovanje prema svim žrtvama tih tragičnih konflikta, ovi napadi predstavljaju žalosne pokušaje da se izvrne značenje muzičkog dara koji smo ponudili svetu prošlog ponedeljka i predstavljaju duboku uvredu za srpski narod", rekao je Jeremić. Srbljanovićeva nije bila impresionirana objašnjenjem.

"Skupljajući jeftine poene kod populista u zemlji, ponovo je Srbiju uvalio u problem: Da se svađamo sa Ban Ki-munom i polemišemo o glupostima", napisala je Srbljanovićeva. Takođe, Srbljanovićeva nije propustila da prokomentariše da je matična stranka Vuka Jeremića SPS čiji je član bio devedesetih.

"U DS se učlanio kada je ova stigla na vlast", dodala je ona.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu