Đukanović : Nikolićeva poseta donosi unapređenje odnosa - iKragujevac


Politika

Nikolić će sutra, na poziv crnogorskog kolege Filipa Vujanovića, boraviti u zvaničnoj poseti Crnoj Gori. Crnogorski premijer Milo Đukanović izrazio je uverenje da će poseta predsednika Srbije Tomislava Nikolića predstavljati dodatan impuls unapređenju odnosa između dve države. 

Verujem da će poseta Nikolića doprineti unapređenju saradnje Crne Gore i Srbije u svim oblastima od obostranog interesa. Ono što je moje zadovoljstvo jeste da ti odnosi idu uzlaznom putanjom, odnosno putem ozdravljenja i oslobađanja od nekih naslaga nesporazuma koji su opterećivali naše odnose u ranijem periodu - naveo je Đukanović.

On je izrazio uverenje da će poseta Nikolića, kako je kazao, dati impuls takvom hodu međudržavnih odnosa Crne Gore i Srbije.

Nikolić će, kako je najavljeno u Podgorici i Beogradu, osim susreta sa Vujanovićem, tokom boravka u Crnoj Gori razgovarati i sa Đukanovićem i predsednikom parlamenta Rankom Krivokapićem, dok će sa predstavnicima Matice srpske i predsednikom Nove srpske demokratije Andrijom Mandićem razgovarati o problemima i položaju Srba u Crnoj Gori.

Iz Vujanovićevog kabineta ranije danas je saopšteno da će susret dva predsednika biti prilika za razgovore o daljem unapređenju, inače, sadržajnih odnosa, a u funkciji afirmacije bilateralne i regionalne saradnje koja je u zajedničkom interesu građana i ekonomija dve bliske države.

Vujanović i Nikolić sastaće se u rezidenciji predsednika Crne Gore na Cetinju, a nakon susreta najavljene su izjave za medije.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu