Vučić podržao inicijativu Agencije - iKragujevac


Politika

Predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije danas su na sastanku sa prvim potpredsednikom Vlade Republike Srbije zaduženim za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala Aleksandrom Vučićem dobili njegovu podršku za inicijativu za izmenu i dopunu Zakona o Agenciji koju su najavili.  

"Prvi potpredsednik se saglasio da je Agencija organ koji ima značajnu ulogu u izradi strategije i podržao inicijativu za izmenu i dopunu Zakona o Agenciji koji su predstavnici Agencije najavili, navodeći da je njena suštinska uloga upravo prevencija korupcije", rečeno je u saopštenju.

U saopštenju Agencije se navodi da su njeni predstavnici, predsednik Odbora Agencije Zoran Stojiljković, zamenik predsednika Odbora Zlatko Minić i v.d. direktora Agencije Tatjana Babić ukazali na probleme koji su se javili prilikom rada na Nacrtu nove strategije za borbu protiv korupcije.

Na sastanku je takođe, bilo reči i o izmenama drugih zakona koje Agencija, u okviru svojih nadležnosti primenjuje.

Sastanak je održan u Vladi Srbije.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korpucije Zoran Stojiljković ocenio je da je sastanak predstavnika te Agencije sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem zaduženim za borbu protiv korupcije i kriminala bio vrlo koristan i istovremeno najavi moguće izmene nekih od zakona koji su vezani za tu borbu.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu