Dinkić će iz ove vlade biti isteran brže nego što je u nju ušao - iKragujevac


Politika

Lider DS Dragan Đilas rekao je danas da je strah Mlađana Dinkića oprvdan i da će iz ove vlade biti isteran brže nego što je u nju ušao. 

"Svaki glas za DS je glas za to da Dinkić više nikada ne bude u Vladi Srbije, jer DS nikada u vladu u kojoj bi sedeo Mlađan Dinkić ući neće", rekao je Đilas.

On je naveo i da je Srbija, dok je Dinkić vodio njenu ekonomiju, dostigla istorijsku nezaposlenost, a da će je u novoj vladi, sa novih 4,5 milijardi zaduženja, dovesti i do istorijske prezaduženosti.

"Imajući samo ove dve činjenice u vidu, Dinkićev strah da će i iz ove vlade biti brže isteran nego što je u nju ušao, meni deluje sasvim opravdan", naveo je Đilas.

Đilas je naveo i da se njegova borba protiv korupcije "skoro ni po čemu ne razlikuje od njegove".

"Jedino što se ja, za razliku od njega, ne plašim da bih u toj borbi ikada mogao da budem meta, jer Srbija jako dobro zna šta sam ja, a šta je Dinkić radio prethodnih 12 godina", rekao je Đilas.

Prvi čovek demokrata je naveo i da je "zahvalan na oceni DS iako nije pozitivna", poručivši da je DS neće zaboraviti, a za rečnik koji je koristio Dinkić naveo je da predstavlja "jasan nedostatak kućnog vaspitanja".

Podsetimo, Dinkić je za RTS rekao da DS zagovara vanredne izbore kako bi ušla u koaliciju sa SNS, a dodao je i da mu je "degutantno kada čuje kako se Đilas šlihta Vučiću". 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu