Selaković u poseti Šešelju ? - iKragujevac


Politika

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković putuje danas sa delegacijom u Hag, gde će se sastati sa zvaničnicima Haškog tribunala i obići srpske pritvorenike tog suda, a planirano je da razgovara i sa predstavnicima stalnog Međunaronog krivičnog suda. 

Srpski ministar pravde sastaće se sutra sa glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom, sa predsednikom Rribunala Teodorom Meronom i sekretarom Džonom Hokingom, rečeno nam je u Ministarstvu.

Selaković će razgovarati i sa predsednikom Međunarodnog krivičnog suda Sang-Hjun Songom, tužiocem Patau Bensonudom i sekretarom Silvanom Albia.

Ministar pravde Srbije će u petak posetiti srpske državljane u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala u Sheveningenu i razgovarati sa njima.

Selaković će biti prvi srpski ministar pravde koji će obići one koji čekaju presude Haškog tribunala zbog optužbi za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Selaković bi trebalo da obidje Ratka Mladića, Dragoljuba Ojdanića, Radovana Djordjevića, Radovana Karadžića, Zdravka Tolimira, Vinka Pandurevića, Vlastimira Đorđevića, Nikolu Šainovića, Sretena Lukića, Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića i Franka Simatovića.

Poseta lideru SRS Vojislavu Šešelju u pritvorskoj jedinici nije u planu.
Osim Selakovića, u srpskoj delegaciji su i pomoćnik ministra Milisav Čogurić i posebni savetnik Radomir Ilić.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu