LDP : U Srbiji se žigoše svako ko drugačije razmišlja - iKragujevac


Politika

Liberalno demokratska partija zatražila je danas da dražava hitno reaguje na pretnje koje je SNP "Naši" uputio medijima, civilnom sektoru i svima koji se bore protiv nasilja u društvu, objavljivanjem plakata sa spiskom "antisrpskih medija i nevladinih organizavoja finansiranih od zapanih obaveštajnih službi". 

"Srbija je ponovo postala zemlja u kojoj se žigoše svako ko drugačije razmišlja, politički protivnici proglašavaju za izdajnike i kriminalce, poziva na obračun sa njima tako što se njihove slike lepe kao poternice na svakom ćošku naših gradova", navodi se u saopštenju ove stranke.

Iz LDP-a navode da isključivu odgovornost za "atmosferu linča" koja vlada u Srbiji snosi sadašnja vlast, jer ćutanjem o ovim temama sadašnja vladajuća koalicija prećutno podržava nasilje.

"Kada ministar pravde maršira glavnim gradom zajedno s advokatima ubica Zorana Đindjića i organizacijama koje prete normalnom životu, on šalje poruku da je legitimno pravo svakog gradjanina da napadne B92, Danas, Blic, Peščanik, NUNS, Vreme, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava... koji su predstavljeni kao "strani plaćenici", navodi se u saopštenju.

Iz ove stranke još poručuju da Srbija mora biti zemlja u kojoj svi imaju pravo da iznesu svoje mišljenje i da ne strepe da će zbog toga biti progonjeni, a ta sloboda je danas u Srbiji ozbiljno ugrožena.

U Aranđelovcu, Novom Sadu, ali i drugim gradovima Srbije osvanuli su plakati sa spiskovima "antisrpskih medija i nevladinih organizavoja finansiranih od zapanih obaveštajnih službi".

Na spisku se nalaze listovi "Blic", "Danas", "Vreme", "Republika", zatim B92, "Peščanik", NUNS, Fond za humanitarno pravo, "Žene u crnom", Centar za kulturnu dekontaminaciju, JUKOM, Helsinški odbor za ljudska prava, Inicijativa mladih za ljudska prava.

Tu su i Sandžački odbor za zaštitu ljudskih prava, Fondacija egzit, Autonomni ženski centar, Rekonstrukcija ženski fond, Beogradski centar za ljudska prava, Amnesti internešnal, Gradjanska inicijativa, Kvirija Centar, Gej strejt Alijansa, Dokukino.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu