Moj brat Aleksandar - iKragujevac


Politika

Princ prestolonaslednik Arapskih Emirata šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan tokom sastanka u kabinetu predsednika Srbije sve prisutne je oslovljavao sa „gospodine“, dok je potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića oslovljavao s “moj brat Aleksandar”. 

Poseta šeika Beogradu predstavlja konkretizaciju dogovora napravljenih prilikom posete čelnika srpske vlade Abu Dabiju tokom protekle jeseni. Šeiku su predati projekti za „Jat“, PKB, poljoprivredu, ali i za navodnjavanje u Vojvodini. 

- Ovo je bio samo okvirni sastanak na kome su šeiku predočeni svi projekti, a njihove kompanije bi sada trebalo da uđu u konkretne aranžmane. Šeik je rekao da će dati podršku za svaki dogovor - saznaje naš sagovornik dobro upućen u dešavanja na samom sastanku.

Princ Muhamed je tokom sastanka u zgradi Predsedništva Srbije izrazio posebno interesovanje za domaći agrar i visoke tehnologije, zatim za vojnu tehnologiju i energetiku. 

Posle sastanka u zgradi Predsedništva Srbije sa državnim vrhom, šeika Muhameda bin Zajed al Nahjana je kroz najuži centar Beograda proveo prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu