Kragujevac: "Simfonijeta" u nedelju - iKragujevac


Kultura

Beogradski kamerni orkestar „Simfonijeta“ će od 12. do 20. juna biti na „Vip turneji“, u okviru koje će održati šest koncerata u šest gradova Srbije i na taj način proslaviti 25 godina postojanja.

Koncert u Kragujevcu zakazan je za nedelju, 16. jun, u 20 časova, u Svečanoj sali Prve gimnazije. Ulaz na koncert biće besplatan.

Pre toga, od 18 časova, „Simfonijeta“ će održati mini koncert ispred Vip-ovog centra u Ulici Kralja Petra I br. 16, koji će uživo biti prenošen na web sajtu i društvenim mrežama:

Direktor i dirigent orkestra je Aleksandar Vujić, dok će zvezda turneje biti srpska gitaristkinja i kompozitorka Maja Le Ru – Obradović.

Maja Le Ru Obradović je u maju 2012. godine odlikovana Ordenom Viteza umetnosti i književnosti republike Francuske. S obzirom da je karijeru izgradila u inostranstvu, domaća publika će prvi put biti u mogućnosti da se bliže upozna sa njenim radom.

Na programu će biti dve Majine kompozicije za solo gitaru i orkestar, ”Balada magične doline” i “Končerto Latino“, koje će autorka svirati. ”Balada magične doline”, inspirisana Balkanom, što se naročito zapaža u trećem tempu, do sada je iskorišćena u tri francuska filma i neprestano emitovana na 72 radio stanice širom Sjedinjenih Američkih Država.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu