Premijera predstave "Čovek, zver i vrlina" u Teatru - iKragujevac


Kultura

„Čovek, zver i vrlina“ – nova predstava Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu, premijerno će biti izvedena u sredu, 29. maja, od 20 sati, na Sceni „Joakim Vujić“.

Predstava „Čovek, zver i vrlina“ rađena je po tekstu jednog od najpoznatijih italijanskih i evropskih dramskih pisaca, Luiđija Pirandela (1867. – 1936.), koji je 1934. godine dobio Nobelovu nagradu za književnost.

Ovaj Pirandelov komad, preveden kao „Čovek, životinja i vrlina“, rađen je još 1977. godine u tadašnjem Teatru „Joakim Vujić“, u režiji Petra Govedarovića, a sada će se na sceni teatra ponovo naći u izmenjenom stilu.

„Pirandelova dela, pisana s kraja 19. i s početka 20. veka, sve više dobijaju na aktuelnosti i danas. Njegovi tekstovi su ironični, vodviljski, a osnovno pitanje komada koji radimo je – da li je i kako moguće u savremenoj civilizaciji funkcionisati bez licemerja i laži  Pirandeli je moj omiljeni pisac i zato sam ushićen što na scenu postavljam njegovo delo, a čarobno mi je to što radim sa kragujevačkim ansamblom. Naime, deo života, od 1990. do 1996. godine, proveo sam u Kragujevcu, gde sam išao u školu ‘Stanislav Sremčević’ i ovde se prvi put susreo s profesionalnim pozorištem, što je odredilo i moju potonju profesionalnu karijeru“, kazao je nedavno, povodom premijere, reditelj Marko Misarača. koji danas živi i radi u Beogradu.

U novoj predstavi uloge igraju: Miloš Krstović (providni gospodin Paolino, privatni profesor), Miodrag Pejković (kapetan Perela), Isidora Rajković (vrla gospođa Perela, supruga kapetana Perele), Milić Jovanović (doktror Nino Pulejo i gospodin Toto, apotekar, brat doktora Nina), Jasmina Dimitrijević (Rozarija, guvernanta gospodina Paolina), Slavica Stojanov (Gracija, služavka u kući Perela), Čedomir Štajn (Điljo), Nenad Vulević (Beli), i Nikola Pejković (Nono, dečak od 11 godina, sin Perelinih).

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu