Bajaga i još mnogi na Arsenalu - iKragujevac


Kultura

Bajaga i Instruktori, Eva Braun, Ritam nereda, Repetitor, KBO! i Pero Defformero pridružili su se izvođačima na trećem Arsenal festu, koji će biti održan 27, 28. i 29. juna u Kragujevcu.

„Arsenal iz godine u godinu postaje sve značajniji – ne samo srpski nego i regionalni festival, i drago mi je što ćemo se i mi konačno naći u toj priči”, kaže Momčilo Bajagić, čiji bend nastupa druge večeri, 28. juna, na glavnoj bini u prostoru na otvorenom Kneževom arsenalu, uz kragujevačke pank veterane KBO! i ranije najavljene legendarne Partibrejkerse i alternativce Kanda Kodžu i Nebojšu.

Iste večeri, u petak, na susednom „Garden Stage“-u sviraju čak tri novosadska benda – uz kultne pankere Ritam nereda i metal-folkere Pero Defformero, nastupiće i ranije najavljeni alternativci Grate.

Poslednje večeri Arsenal festa, u subotu, 29. juna, na glavnoj bini, gde sviraju najpopularniji regionalni pank bendovi i Hladno pivo i Goblini, program završavaju uzdanice beogradske alternativne scene – Repetitor. Na „Garden Stage“-u, posle domaćih Popečitelja i kruševačkih rege majstora Zaa, na redu je i kultni pop sastav Eva Braun.

„Nikad nismo svirali u Kragujevcu! Bilo je par puta nekih dogovora, ali jednostavno nikad se nisu poklopile stvari, a i mi smo poznati kao lenj bend pa nikad nismo uspeli da to izvedemo. Sada je konačno prilika da se odužimo na pravi način kragujevačkoj publici”, kaže gitarista i pevač Goran Vasović.

Legendarni Smak, posle više od 15 godina pauze, nastupiće u matičnom Kragujevcu 27. juna, kao glavne zvezde Arsenal festa, a pre njih na glavnoj bini sviraće kragujevački Thimble. Kultne Babe, prve večeri festivala, u četvrtak, sviraju na “Garden Stage“-u.

Iduće nedelje biće poznat kompletan spisak izvođača i satnica Arsenal festa 3.

Ulaznice za Arsenal fest 3 mogu se kupiti preko mreže Eventim po cenama: komplet 1.500 dinara, pojedinačna karta za prvo veče 900 dinara, za druge dve večeri po 700 dinara. Ove cene važe do 31. maja, a od 1. juna biće nešto skuplje.

Prodajna mesta:

Kragujevac – Dom omladine, Arena Fun Factory (Plaza Centar) i Info pult (kod Balkana)

Čačak – Caffe club "SRPSKI PAB",

Jagodina – "TNT Music",

Smederevska palanka – Irish club "Dr Watson",

Kruševac – Caffe club "Grizzly".

Niš – Music House

Požega – Caffe Burence

Užice – caffe Vermeer i Kuća čaja "ZEN" (dva prodajna mesta u Užicu)

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu