"Elba i galebovi" Zorana Đorđevića u "Noći muzeja" - iKragujevac


Kultura

U okviru kragujevačke „Noći muzeja“, poznati kragujevački majstor fotografije Zoran Đorđević prezentovaće svojih 12 radova na izložbi pod nazivom “Elba i galebovi” u Galeriji Fakulteta medicinskih nauka. Otvaranje izložbe je u 18 sati.

Zoran Đorđević се rodio u Kragujevcu i diplomirao je kao prvi u klasi na Odseku za novinsku fotografiju Jugoslovenskog instituta za novinarstvo u Beogradu. Sarađivao je sa velikim dizajnerskim i marketinškim službama poput BMW-a, FIAT-a, Amerike i mnogim reklamnim agencijama sa područja bivše Jugoslavije. Autor je i koautor četiri izdanja, „Guide to Yugo“, namenjenog američkom tržištu, čija je grafička rešenja preuzela Mazda, objavljujući sličnu publikaciju o svojoj firmi.

Osvojio je sve najznačajnije nagrade za fotografiju na prostorima bivše Jugoslavije, među kojima je i Diploma „Anastas Jovanović“, kao i priznanja za najbolju fotografiju. Umetnička komisija Foto saveza Srbije dodelila mu je najveće fotografsko zvanje – Majstor fotografije. Najveća svetska fotografska asocijacija, FIAP, dodelila mu je zvanje Umetnik fotografije.

Izlagao je u Argentini, Austriji, Belgiji, Italiji, Izraelu, Francuskoj, Mađarskoj, Portugaliji, Poljskoj, Čehoslovackoj, Španiji, Švajcarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj. Osvojio je više od 60 međunarodnih i domaćih nagrada, a izdavačka kuća „Slovo“ objavila je knjigu njegovih fotografija pod nazivom „Čuvar tvojih snova“. Đorđević je zaposlen na Televiziji Kragujevac kao urednik filmskog i dokumentarnog programa.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu