Batočinsko "Pozorištance Zvonce" slavilo pobedu - iKragujevac


Kultura

Batočinsko „Pozorištance Zvonce“ po treći put je pobedilo na Međunarodnom festivalu lutkarstva osnovnih škola, popularnom FLUOŠ-u, u Novom Sadu.

Na festivalu koji je održan po 19. put, mali lutkari iz Batočine predstavili su se „Pričama iz morske ulice“ i, bez sumnje, osvojili kako publiku, tako i žiri. Kao i ranije, lutkare su pripremale učiteljice Milijana Petrović i Žaklina Jeftić.

Pored prvog mesta u kategoriji starijeg uzrasta, po oceni stručnog žirija, ovo je, ujedno, bila i najbolja predstava u celini na festivalu.

Inače, ovaj međunarodni festival promoviše lutkarsko stvaralaštvo dece mlađeg i starijeg uzrasta, kao i dece sa posebnim potrebama, afirmišući primenu i razvoj lutkarstva u nastavnom i vannastavnom radu u osnovnim školama Srbije i regiona.

Sa velikim zadovoljstvom može se reći da su lutkari Pavle Popović, Anastasija Velić, Stefan Simić, Kristina Milanović, Magdalena Janković, Ognjen Filipović, Jovana Stanojković i Ilija Stanojević, zajedno sa svojim učiteljicama Žaklinom i Milijanom veliki ponos male šumadijske opštine.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu