"Time out za čitanje" - iKragujevac


Kultura

Programom pod sloganom „Time out za čitanje“, Narodna biblioteka „Vuk Karadžić“ u Kragujevcu obeležiće 23. april, Svetski dan knjige.

Ove godine, kulturu čitanja u Kragujevcu promovisaće uspešni sportisti grada, kao i uzori bliski školskoj populaciji.

Tako će, 23. aprila, korisnici biblioteke susretati ljubitelje knjiga među sportistima i umetnicima. Plivač Milorad Čavić će im izdavati knjige od 12 do 13 časova, a sat pre njega usluživaće ih lično „Gospođa ministarka“ i čitav ansambl Akademskog pozorišta SKC-a, uz pomoć članova prvog tima Divljih veprova. Od 13 do 14 časova bibliotekari će biti odbojkaši Milan Ilić i Lazar Ćirović, koje će zameniti Dragan Ristović, paraolimpijac, i Dragan Milovuk, majstor aikidoa. Aleksandar Sretrenović iz Propagande 117, Miroslav Miletić, novinar, i Saša Pilipović, glumac, „radiće u poslednjoj smeni“, do 15.30 sati.

Za to vreme, u pešačkoj zoni, od 12 do 13 časova, prolaznici će se susretati sa „Šetajućom knjigom“. Performans će izvesti učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“.

Neobičan i atraktivno osmišljen Dan knjige u Kragujevcu počinje još 22. aprila programom koji će izvesti učenici Muzičke škole, a završava se 24. aprila radionicama i performansima.

Za Svetski dan knjige i promociju čitanja, Narodna biblioteka je pripremila i seriju TV spotova u kojima glavne uloge imaju poznati sportisti i timovi iz našeg grada. Spotove možete pogledati na sajtu Biblioteke www.nbkg.rs, kao i na Fejsbuk stranici ove ustanove kulture.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu