Izložba dela tri umetnika - iKragujevac


Kultura

U gradskoj Galeriji „Mostovi Balkana“ u Kragujevcu, u sredu, 10. aprila, u 19 sati, biće otvorena izložba radova tri umetnika: Suzane Vučković (grafike malog formata), Predraga Milačića (skulpture) i Vukašina Milovića (skulpture).

Suzana Vučković rođena 1966. godine u Vladičinom Hanu. Diplomirala je na Višoj pedagoškoj školi u Beogradu 1987. godine, a 1993. na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu – odsek grafika, gde je 2004. i magistrirala. Trenutno je na doktorskim studijama na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Članica je ULUS-a od 1994. godine. Do sada je imala 12 samostalnih i izlagala na više od 200 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovala je i na više domaćih i međunarodnih likovnih kolonija i radionica. Dobitnica je nekoliko nagrada za grafiku. Živi i stvara u Beogradu.

Predrag Milačić rođen je 1958. godine u Veruši kod Podgorice. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1988. godine, na vajarskom odseku, a postdiplomske studije završio 1990. godine. Samostalno je izlagao 12 puta i učestvovao na preko 50 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUCG-a i vanredni profesor na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju. Dobitnik je šest nagrada za skulpturu. Živi i stvara u Podgorici.

Vukašin Milović rođen je 1962. godine u Andrijevici. Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, 1988. godine, na vajarskom odseku, a postdiplomske studije završio 1990. godine. Samostalno je izlagao 15 puta i učestvovao na više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu. Član je ULUS-a i ULUKIM-a, docent na Fakultetu umetnosti iz Prištine u Zvečanu. Dobitnik je 12 nagrada za skulpturu. Živi i stvara u Beogradu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu