Kusturica će snimati film o Kosovu - iKragujevac


Kultura

Proslavljeni režiser film radi na scenariji o trgovini ljudskim organima na Kosovu, a najverovatnije snimati u Rusiji jer mu biti dozvoljeno da to uradi na Kosovu.

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica najavio je da će snimiti film o trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji, što je najstrašnija istina koja se godinama skriva.

On je rekao da je sigurno da će film snimati u Rusiji, jer mu neće biti dozvoljeno da to uradi na Kosovu.

"Pa tamo ne može da uđe ni šef Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, a ne ja", rekao je Kusturica sinoć na predavanju studentima Filozofskog fakulteta u Nišu.

Kusturica je naveo da je Kosovo velika tema za literaturu i film, ali da do sada ništa nije urađeno.

On ističe da na osnovu filmova koji su snimljeni o Srbiji i srpskom narodu, svet ima crnu sliku o Srbima.

On je naveo da se posle poslednjih ratova na prostoru bivše Jugoslavije stvorio negativan mit o Srbima kao genocidnom narodu, a neki čak pokušavaju da Srbe prikažu kao genocidnije od Nemačke u Drugom svetskom ratu.

"To je strašna propaganda. Ne želim da branim ničije zločine, pa ni srpske, ali neshvatljivo je da bilo ko može da uporedi događaje u Drugom svetskom ratu sa onim što se događalo u ratovima u bivšoj SFRJ", rekao je Kusturica.

On je naveo da je bilo dosta inostranih filmova koji su snimljeni po izmišljenim događajima, koji su Srbe prikazali u jako lošem svetlu.

"Čak je i Holivud snimio filmove sa velikim filmskim zvezdama, kao što je Ričard Gir ali to je jako loš film. I Penelope Kriuz je glumila u katastrofalnom filmu, a da ne govorim o filmu Anželine Džoli", podseća Kusturica.

On je ocenio da su svi ti filmovi propali, jer se ne može na osnovu lažnog materijala napraviti veliko delo.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu