Svetski dan pozorišta u kragujevačkom Teatru - iKragujevac


Kultura

Druženje s umetnicima izložba i poruka Darija Foa.

Povodom obeležavanja Svetskog dana pozorišta u Knjaževsko-srpskom teatru u sredu, 27. marta biće organizovan poseban program.

Pre podne u 10 i 30 članovi dramske sekcije Osnovne škole „Vuk Karadžić” na Maloj sceni upoznaće se sa šivotom i radom pozorišnika „sa one strane scene” i družiti sa glumcima koji su akteri predsatve za decu „Gusari”.

Učenici ove škole zaslužili su ovu posetu Teatr na Svetski dan pozorišta jer je njihova sekcija višestruko nagrađivana za dramsko stvaralaštvo, trenutno pripremaju predstavu „Pepeljuga”, a na sceni kragujevačkog pozorišta izveli su i ikluzivnu predstavu u čije su igranje bili uključeni i mališani sa invaliditetom.

Iste večeri u 19 sati u Galeriji „Joakim” biće otvorena izložba pozorišnih plakata ne samo predstava Knjaževsko-srpskog teatra već i osvih ostalih kuća iz zemlje, šireg regiona i inostranstva sa kojima kragujevačko pozorište sarađuje.

Na otvaranju izložbe biće pročitana i tradicionalna poruka za Svetski dan pozorišta čiji je ovogodišnji autor nobelovac Dario Fo a pročitaće je kragujevačka glumica Vladanka Pendić Pavlović.

Izvor: Joakim Vujic {jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu