SKC - Program za period 11.03.-17.03.2013. - iKragujevac


Kultura

Понедељак, 11.март– Арт кафе галерија у 22:00
VOCAL JAZZ NIGHT

Понедељак, 11.март– Сала гимназије у 20:00
Концерт класике

Евгенија Јеремић
Класа : Марина Трајковић Биџовски
Гост концерта : Зорица Белоица
Клавирски сарадник : Душан Тороман

Евгенија Јеремић је рођена 11.03.1991.године у Крагујевцу,где је и завршила основну и средњу музичку школу "Др Милоје Милојевић". Тренутно је студент Филолошко Уметничког факултета,такође у Крагујевцу.

Своје музичко образовање је започела уписивањем ниже музичке школе,одсек клавир. Након завршене основне школе,уписује и средњу музичку школу,теоретски одсек,а убрзо након  тога инструментални одсек-клавир, и инструментални одсек-соло певање.

 

Након уписа основних академских студија, на Филолошко уметничком факултету у Крагујевцу,полаже аудицију за оперски студио,при Народном позоришту у Београду,под вођством примадонне Радмиле Бакочевић.  Убрзо након положене аудиције,добија улогу у Пучинијевој опери "Сестра Анђелика" која се премијерно извела 06.06.2012. у Народном Позоришту у Београду.

Као солиста,наступала је  на концертима у Београду ( Велика Сцена Народног позоришта, Руски дом), Вршцу

 ( Народно позориште у Вршцу) , Крагујевцу.

 

Среда, 13.март –Кутија шибица у 19:00

Tематско вече „Млади у Србији и Немачкој: генерација кризе?“

На иницијативу студената германистике Филолошко-уметничког факултета у Крагујевцу и асистента за немачку књижевност Ирене Митровић у оквиру тематске вечери студенти нашег факултета, али и други студенти крагујевачког универзитета који се интересују за немачки језик и немачку културу имаће прилику да чују и размене мишљење о ситуацији младих како у Србији, тако и у Немачкој.

Заједно са гостима из Немачке, практикантима у Амбасади Савезне Републике Немачке у Србији, Мелани Нојбауер, Феликсом Штекером и Јозефом Шмитом, студенти ће моћи да на оба језика (немачком и српском) дискутују о перспективи, али и изазовима које се намећу младима у условима глобалне финансијске кризе, тржишне економије и „такмичарског“ менталитета на тржишту рада.

Након отварања вечери и представљања гостију, о перспективи младих у Србији ће говорити студенти 4. године германистике, док ће гости из Немачке пренети своја искуства о перспективи младих у Немачкој.

После овог првог дела који ће бити посвећен разговору између студената и немачких гостију, као и питањима публике (у трајању од око 80 минута), биће приказан документарни филм на немачком језику „Пола мог живота“  Марка Дорингера (у трајању од око 90 минута), чије је коришћење ставио на располагање Гете-институт у Београду.

Долазак и сусрет немачких гостију са студентима у Крагујевцу омугућен је подршком од стране Његове екселенције, амбасадора Савезне Републике Немачке у Србији, Хајнца Вилхелма.

 

 

Четвртак, 14.март –Арт кафе галерија  у 20:00

Нови циклус предавања из психологије - Грађанска исповедаоница

Тема : Индукована депресија

Предавач : Драган Кандић, психолог

 

 

 

Субота,  16.март– Арт кафе галерија у 20:00

Представљање књиге –„Нешто дише у мојој торти“

Антологија новогодишњих прича страве

Аутори:

Андреа Баскин, Борис Мишић, Горан Сегединац, Игор Иванишевић, Ивица Миларић, Милка Кнежевић Ивашковић, Радослав Славнић, Саша Робник, Стеван Шарчевић

Антологија прича страве и ужаса “Нешто дише у мојој торти” представља производ заједничког рада групе аутора коју је окупила љубав према фантастици, али и жеља да се што широј читалачкој публици понуде кратка прозна жанровска остварења

Свесни да је у данашње време криза захватила све сегменте друштва, па самим тим и издаваштво, при чему многи аутори не успевају да представе свој рад, одлучили смо се да искористимо потенцијал електронског формата и бесплатно понудимо антологију потенцијалним читаоцима. Одзив је био феноменалан – већ првог дана наша “Торта” преузета је 800 пута.

Траје

Изложба- Органски простори- Оља Нонковић  - Галерија СКЦ-а

Изложба- Декоративне арабеске – Вера Лукић - Арт кафе галерија

 

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu