Večeras počinje Beosong 2013 - iKragujevac


Kultura

Dvodnevno muzičko takmičenje "Beosong 2013", na kome će publika izabrati predstavnika Srbije na 58. "Pesmi Evrovizije", počinje večeras u studiju Radio-televizije Srbije u Košutnjaku.Prve večeri biće predstavljeno 15 kompozicija koje je izabrala selekciona komisija festivala.

Publika će glasanjem putem SMS poruka izabrati pet kompozicija za finalno veče 3. marta, na kome će biti izabran srpski predstavnik na Evrosongu. Pobednika će u finalu, kao i prve večeri, izabrati publika SMS glasovima.

Prve u polufinalu nastupaju Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović sa numerom "Ljubav je svuda", slede Igor Terazija sa pesmom "Moja svetlosti", Maja Nikolić će izvesti pesmu "Blagoslov", a grupa Kal predstaviće se kompozicijom "Usne kadifa".

Nenad Milosavljević će izvesti kompoziciju "Ruža od baruta", Saška Janković će nastupiti sa numerom "Duga u tvojim očima", Dušan Zrnić otpevaće "Što prolazim", a Maja Odžaklijevska "Anđeo s neba".

Mladi pevač Dušan Svilar nastupiće sa pesmom "Spas", za njim će grupa Sky's izvesti numeru "Magija", zatim će se predstaviti Ksenija Kočetova sa melodijom "Svetla pale se za nas".

Marija Mihajlović će otpevati pesmu "Halo", Aleksandra Dabić kompoziciju "Savršen kraj", Kristina Savić "Za tebe živim", a Žarko Stepanov ''Tren''.

Voditelj izbora srpskog predstavnika na ovogodišnjem Evrosongu obe večeri biće Maja Nikolić, dok će sa takmičarima razgovarati Gorica Nešović i Dragan Ilić.

Direktan prenos iz studija RTS-a biće realizovan sa 13 kamera, gledaoci će moći da pošalju najviše pet poruka sa jednog broja telefona, a glasanje će trajati 10 minuta, navodi se na sajtu RTS-a.

Na javni konkurs RTS-a za Beosong 2013 stigla je 171 kompozicija.

Selekciona komisija, u kojoj su bili muzička urednica u Radio Beogradu Biljana Krstić, muzičar i kompozitor Momčilo Bajagić, kompozitor i pijanista Vladimir Maričić, odgovorni urednik Džez redakcije Muzičke produkcije RTS-a Dragoslav Stanisavljević i urednik u Muzičkoj redakciji RTS-a Dobroslav Predić, odabrala je petnaest.

Ovogodišnji Evrosong, koji se održava od 14. do 18. maja u Malmeu (Švedska), biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj popularnoj manifestaciji, koju u proseku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

{youtube}Pfo-8z86x80{/youtube}

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu