Mirko Babić: U martu nastavak snimanja serije „Ravna gora“ - iKragujevac


Kultura

Kragujevac - Snimanje serije Radoša Bajića „Ravna gora“ biće nastavljeno 15. marta, izjavio je kragujevački glumac Mirko Babić, koji u seriji glumi dedu Obrada, čiji je jedan sin na strani četnika, a drugi s partizanima i oko čije se familije „vrti cela priča“.

-Napravljena je pauza početkom decembra prošle godine. Ima razloga i materijalnih, ali najviše zbog toga što se neke scene odnose na april 1941. godine, a kako mi nismo Holivud i nemamo para, moramo da čekamo da stigne proleće, rekao je Babić.
Babić, koji je i ranije snimao sa Bajićem, veruje da će sve biti u redu sa snimanjem serije i ističe da je scenario „sjajno napisan“.
-Pre jedno mesec i po dana, Radoš me zvao i rekao da 15. marta nastavljamo snimanje serije, što znači da ipak ima i prinadležnosti, ali i da čekamo proleće, kazao je Babić.
On je dodao da je u dahu, ostajući do četiri sata izjutra, pročitao scenario za seriju i da se oduševio porukom.
-Radoša znam 40 godina i znao sam da, praveći ovu seriju, neće da se opredeli ni za jednu, ni za drugu stranu, već da hoće da kaže da je krajnje vreme da idemo dalje i da prestanemo da mislimo ko su četnici, a ko su partizani. Upravo je scenario u tom smislu i to me oduševilo, naglasio je Babić.
Na pitanje kada će serija biti na televiziji, Babić je odgovorio da veruje da će to biti u novembru, kao i da je veoma moguće da neće biti samo 15 epizoda, već da će imati nastavak.
-Prema planu, početak emitovanja 15 epizoda treba da bude u novembru i mislim da će Radoš to ispoštovati. Ovo su takozvane pilot epizode, a ako gledanost bude kao što je bilo sa serijom “Selo gori, a baba se česlja“, mislim da će biti i nastavka, rekao je Babić, prvak drame Knjaževsko-srpskog teatra u Kragujevcu.
Snimanje serije „Ravna gora“ počela je u julu prošle godine i tada je najavljeno da je „reč je o najambicioznijem projektu u istoriji srpske televizije“, kojim bi, kako je rekao Bajić, četnici i partizani najzad mogli da se pomire.
U seriji o bratoubilačkom ratu i sudbinama običnih ljudi, glumi više od 200 glumaca iz Srbije i sa prostora bivše Jugoslavije, kao i veliki broj statista.
Pored Nebojše Glogovca koji igra generala Dražu Mahilovića, u seriji glume i Lazar Ristovski, Radko Polič, Nenad Jezdić, Irfan Mensur, Olga Odanović,Milorad Mandić i mnogi drugi.

Izvor: Tanjug

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu