Premijera predstave "Zvezdano dete" - iKragujevac


Kultura

U nedelju, 25. januara, u 12 časova, u Sali Pozorišta za decu „Kragujevac“, polaznici Škole glume Nenada Vulevića, u okviru Dečjeg kulturnog i razvojnog centra „SuperMama“, premijerno će odigrati predstavu „Zvezdano dete“, tekstu pripovetke Oskar Vajlda.

Pripovetka je adaptirana za izvođenje na pozorišnoj sceni, a predstava je namenjena najmlađima, koji su ujedno i glavni glumci. Tekst veoma poučno prikazuje put promene od umišljenosti, narcisoidnosti i nezahvalnosti do poniznosti i milostivosti.

Nenad Vulević, inače glumac stalne postave Knjaževsko-srpskog teatra, sa odabranim timom, pripremao je ovu, nimalo jednostavnu, predstavu još od prethodne jeseni, zahvaljujući produkciji Dečjeg centra „SuperMame“. Kostime za predstavu radila je Alina Linkova Veljković, scenografiju i koreografiju Vanja Spasić i Aleksa Jevtić,studenti likovne akademije, muzički saradnik predstave je Dragoslav Tanasković Trnda, a za dizajn i fotografiju bili su zaduženi Dušan Stefanović i Nenad Borisavljević.

U predstavi igraju Anka Milovanović, Veljko Trifunović, Danilo Milićević, Dunja Antić, Iva Đoković, Iva Ilić, Jovan Nikolić, Mihajlo Milošević, Ognjen Todosijević i Teodora Mančić. Songove za predstavu otpevali su Anka Milovanović, Iva Ilić, Mihajlo Milošević, Ognjen Todosijević i Teodora Mančić. 

Pozorišna radionica Dečjeg kulturnog i razvojnog centra „SuperMama“, počela je sa radom u oktobru 2012. godine i za nešto više od dve godine rada sa Nenadom Vulevićem, deca od 7 do 10 godina igrala su predstave „Kako su nastale ružne reči“ , „Podzemni svet“ i „Snežna kraljica“ a druga, mlađa glumačka grupa imala je svoju premijeru predstave „Tri praseta“ u okviru međunarodne manifestacije „Noćpozorišta“ prošle godine.„Zvezdano dete“ je peta premijera Vulevićeve trupe u kojoj deca prikazuju svoje umeće, talenat i ozbiljan pristup prema radu. Prijem novih članova pozorišne radionice organizovaće se u martu. 

Ulaznice po ceni od 100 dinara možete da rezervišete porukom na Facebook profilu SuperMama agencije ili da kupite na blagajni Pozorišta.       

GTO

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu