SKC: Koncert Shadow play - iKragujevac


Kultura

U četvrtak, 02. oktobra u 20:00 sati u SKC-u, SKC Kragujevac u saradnji sa ansamblom Studio 6 organizuje seriju koncerata nove muzike. Drugi nastup koncertne sezone ansambla čini koncert Shadow play, izvođenje savremene muzike sa multimedijalnim elementima.

Učesnici: Karolina Beter. Vladimir Blagojević, Nenad Marković, Teodora Stepančić, Milana Zarić.

Shadow play: Simon Steen - Andersen, History of my instrument-harfa i video Mauricio Kagel, Atem - truba Matthew Shlomowitz, Letter pieces - ansambl Jagoda Szmytka, Shadow play - harmonika Karlheinz Stockhausen, Ypsilon - traverso flauta Teodora Stepančić, Blindfolded Hangman - ansambl i video.

Ansambl Studio 6 nastao je 2012. godine kada su se osnivači Nenad Marković i Milana Zarić vratili u Srbiju posle višegodišnjeg visokog školovanja i profesionalnih aktivnosti u oblasti savremene muzike u Holandiji, Nemačkoj i Švajcarskoj. Sa muzičarima sličnog iskustva, oformljen je ansambl koji se zalaže za implementaciju evropskih tendencija u savremenoj muzici u okvire domaće kulture i obrazovanja. Prvi nastup ansambla odjeknuo je u domaćoj stručnoj i široj javnosti kao prvi u seriji koncerata i živih prenosa Trećeg programa Radio Beograda iz Studija 6 – a kao omaž ovom događaju ansambl je poneo ime Studio 6.

S obzirom da ansambl Studio 6 pruža mogućnosti nesvakidašnjih instrumentalnih kombinacija (truba, harfa, blok-flauta, harmonika, violončelo, elektronika…), programi su koncipirani tako da uključuju kako ostvarenja priznatih autora, tako i malo izvođena, eksperimentalna dela kompozitora različitih generacija. Cilj Studija 6 je da kreativno utiče na dijalog između slušanja, izvođenja i stvaranja u savremenoj umetničkoj praksi. Drugim rečima, ovaj neobični, modularni, dinamični sastav, posvećen je negovanju zvučnog prostora na razmeđi akustike i elektronike, određenosti i slučaja, notnog zapisa i performativne odluke.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu