X izložba Kluba veterana - iKragujevac


Kultura

U četvrtak, 17. oktobra, u 18 časova, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja u Kragujevcu biće otvorena jubilarna, X izložba Kluba veterana Udruženja likovnih umetnika Srbije. Organizatori izložbe su Narodni muzej u Kragujevcu i BLOK galerija iz Beograda.

Reč je o grupi umetnika koji zastupaju stvaranje u klasičnim tehnikama, smatrajući i potvrđujući da u ovoj oblasti uvek ima još mnogo prostora za ostvarivanje novih formi, čiji rezultati imaju trajnu i neprolaznu vrednost. Takav stav, koji se bazira na očuvanju klasičnih izraza nasuprot sveprisutnom aktuelnom delovanju savremene umetnosti u oblasti proširenih medija, pokrenuo je i okupio pre četiri godine grupu od oko tridesetak umetnika koji su inicirali osnivanje ovog Kluba u okviru ULUS-a.

Na izložbi u kragujevačkom Malom likovnom salonu, svojim slikama predstaviće se 14 od oko sedamdeset članova, koliko ih Klub veterana ULUS-a danas ima. Među izlagačima su slikari: Danka Petrovska, Vladimir Rašić, Ivanka Živković, Ljiljana Blažeska, Slobodan Sotirov i Stojan Pačov, koji su zastupljeni u mnogim, pa i u kragujevačkoj muzejskoj zbirci. Autori će izložiti slike manjeg formata, sve rađene u tehnici ulja na platnu.

Izložba će biti otvorena do 19. novembra.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu