„Dnevnik jednog ludaka” na Prespanskom jezeru - iKragujevac


Kultura

Monodrama kragujevačkog Knjaževsko-srpskog teatra „Dnevnik jednog ludaka” koju po tekstu N. V. Gogolja igra kragujevački glumac Ivan Vidosavljević, učestvovaće na ovogodišnjem, 11. Međunarodnom pozorišnom festivalu „Glumci Evrope” koji se održava u nacionalnom parku - Prespansko jezero na tromeđi Makedonije, Grčke i Albanije.

Ova, 11. po redu pozorišna manifestacija održaće se od 6. do 11. jula a na noj učestvuju, monodrame, duodrame i manje kamerne predstave iz: Švedske, Slovenije, Makedonije, Bugarske, Srbije, Grčke, Albanije i Turske. Vidosavljevićeva monodrama, koja je na repertoaru festivala u utorak, 9. jula, jedini je predstavnik naše zemlje na ovoj uglednoj regionalnoj smotri.
Predstava „Dnevnik jednog ludaka” rađenu po Gogoljevom delu u kragujevačkom Teatru režirao je glumac Dušan Stanikić. Svoju premijeru imala je 2006. godine a Ivan Vidosavljević sa njom, do sada učestvovao je na međunarodnim pozorišnim festivalima u Rumuniji, Bugarskoj i Albaniji, osvojivši više nagrada - za najbolju predstavu, kao i za najboljeg glumca. Monodramom „Dnevnik jednog ludaka”, nedavno je i svečano zatvorena ovogodišnja pozorišna sezona u KST-u.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu