U Kragujevcu počele obuke za buduće radnike "Lidl"-a - iKragujevac


Vesti

Nemačka kompanija "Lidl", koja je najavila otvaranje deset prodajnih objekata u Srbiji za oktobar, intenzivno sprovodi obuku radnika, koji će u njima raditi. U Kragujevcu je na obuci 90 budućih radnika "Lidl"-a, od kojih je oko 40 iz Jagodine, a ostali iz drugih gradova, obuka se sprovodi i u Užicu, Boru...
Jedan od polaznika obuke iz Jagodine u Kragujevcu izjavio je danas za Tanjug da su radnici 1. septembra potpisali ugovore o zaposlenju, da je obuka intenzivna, a "Lidl" veoma korektan.

"Plaćeni su nam putni troškovi, dnevnice, a jedan deo polaznika je o trošku kompanije smešten u hotelu u Kragujevcu, rekao je on, dodavši da sve ipak interesuje, a niko ne spominje, kada će "Lidl" u Jagodini otvoriti vrata kupcima.

Bilo je najava da će to biti narednog meseca, ali neki polaznici obuke iz Jagodine kažu da im je smeštaj u hotelu u Kragujevcu ugovoren do polovine novembra.

Radnici "Tehnogradnje" iz Kruševca završili su građevinske radove na objektu supermarketu "Lidl" u Jagodini 1.septembra, kako je bilo definisano ugovorom.

Završen je, asfaltiran i obeležen parking, postavljena je rasveta, "posađena" veštačka trava...

U Gradskoj upravi u Jagodin očekuju da supermarket "Lidl" u Jagodini počne da radi u oktobru.

Trgovačka kompanija "Lidl" iz Namačke, posle pauze od više od godinu dana, počela je u martu izgradnju supermarketa u Jagodini.

Grad Jagodina je kompletno infrastrukturno opremio lokaciju na prostoru od 40 ari, u ulici Kneza Milete, kod "Starog Juhora", uz međunarodnu železničku prugu Beograd - Niš na "koridoru 10", rečeno je Tanjugu u Gradskoj upravi.

U "Lidlu" u Jagodini je planirano zapošljavanje vise od 40 radnika.

"Lidl" supermarket gradi i u Paraćinu, veličine 2.550 kvadrata.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu