ISTRAŽIVANJE Naprednjaci u Kragujevcu na 47,9 odsto, a evo ko još PRELAZI CENZUS - iKragujevac


Vesti

Da se izbori održavaju u nedelju, SNS bi odnela ubedljivu pobedu sa 47,9 odsto glasova. A samo još dve stranke prelaze cenzus u Kragujevcu ...

Prema najnovijem istraživanju agencije „Faktor plus“ lista koju predvodi SNS ima 50,9 odsto podrške građana, što znači da će Aleksandar Vučić moći sam da pravi vladu. 

Da je situacija u Kragujevcu neznatno drugačija, pokazuje i istraživanje javnog mnjenja u Kragujevcu. Anketiranje je sprovedeno telefonskim putem a na uzorku od 1009 ispitanika, punoletnih građana Kragujevca, uzrasta od 18-59 godina.

Na osnovu uzorka od 1009 birača u Kragujevcu od 18-59 godina, najviše anketiranih će na predstojećim izborima ubedljivo podržati listu Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje sa 47,9 %, koalicija DS – ZZŠ može računati na 18 %, koalicija SPS - JS 7 %,  dok su ispod cenzusa SDS – PZNG – Nova Snaga – Boris Tadić 4 %, značajniju podršku ima i DSS - DVERI 2,5 %, dok ostale stranke imaju vrlo malu podršku i daleko su ispod cenzusa. Procenat neopredeljenih glasača od ukupnog broja onih koji su se izjasnili da će izaći na birališta je 12 %.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu