Stefan, Učenik OŠ "Dragiša Luković Španac" dobio nova invalidska kolica - iKragujevac


Vesti

Zahvaljujući predstavnicima Internacionalne policijske asocijacije-sekcije Srbija, Stefan Rašković iz Kragujevca danas je dobio nova invalidska kolica.

Tim povodom, Gordana Damnjanović član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja i Obrad Turković pomoćnik gradonačelnika za informisanje i unapređenje položaja mladih, organizovali su prijem za predstavnike IPA organizacije i mladog Stefana.

Želim da se zahvalim svima koji su omogućili da dobijem nova kolica. Ovo će mi mnogo značiti jer idem u školu i treniram boćanje, rekao je Stefan Rašković, učenik sedmog razreda Osnovne škole “Dragiša Luković Španac“.

Predsednik IPA sekcije Srbija dr. Nebojša Pantelić kaže da je Stefana Raškovića upoznao prošle godine u Beogradu, tokom održavanja Olimpijade za osobe sa invaliditetom, kada je Stefan iskazao potrebu o novim kolicima, koja bi mu pomogla u svakodnevnom životu.

Naša organizacija puno pažnje poklanja osobama sa invaliditetom. Naš moto je služba kroz prijateljstvo, a pomoć drugima je naša moralna obaveza. Kako bismo obezbedili ovaj poklon pomogao je veliki broj policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, rekao je Pantelić.

Grad Kragujevac je, prema rečima Gordane Damnjanović člana Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, obezbedio specijalizovano kombi vozilo sa hidraulikom zahvaljujući kojem Stefan ide u školu.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu