Dva nova studijska programa na FIN-u - iKragujevac


Vesti

Senat Univerziteta u Kragujevcu na sednici održanoj 29. maja 2014. godine usvojio predlog Fakulteta inženjerskih nauka o uvođenju dva nova studijska programa, čime su stvoreni uslovi za ulazak u proces akreditacije. Reč je o sledećim studijskim programima:

Računarska tehnika i softversko inženjerstvo, studisjki program koji pripada naučnoj oblasti Elektrotehničko i računarsko inženjerstvo. Reč je o osnovnim akademskih studijama u trajanju od četiri godine, kojima se ostvaruje 240 ESPB bodova i akademski naziv „diplomirani inženjer elektrotehnike i računarstva“. Upis je planiran za septembarski upisni rok (posle dobijanja Uverenja o akreditaciji), a biće raspoloživo 40 mesta.

Doktorske studije Industrijsko inženjerstvo i inženjerski menadžment u trajanju od tri godine (180 ESPB).

Na Fakultetu inženjerskih nauka u toku su pripreme za junski upisni rok u kojem budućim studentima prve godine stoje na raspolaganju četiri akreditovana programa osnovnih akademskih studija:
- Mašinsko inženjerstvo u trajanju od tri godine – 240 mesta;
- Vojnoindustrijsko inženjerstvo u trajanju od četiri godine – 40 mesta;
- Automobilsko inženjerstvo u trajanju od tri godine – 40 mesta;
- Urbano inženjerstvo u trajanju od četiri godine – 40 mesta.

Tradicionalna dozvola Ministarstva je da sva ponuđena mesta za studente prve godine budu budžetska. Za kandidate organizujemo i besplatnu pripremnu nastavu iz matematike. Sve informacije u vezi sa upisom raspoložive su na našem sajtu:

http://fink.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=1118:upis-20142015&catid=36:upis
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu