Kako nas “ubijaju“ jogurt i sokovi? - iKragujevac


Zdravlje

Nekoliko stvari koje volimo da pojedemo misleći da nisu loše za nas zapravo su zamke u koje padamo i prava su noćna mora za organizam. Šta je loše za konzumiranje a da niste ni pomislili da je tako? 

Jogurt je sam po sebi zdrav, kao i voće, ali kada ih proizvođač spakuje u voćni jogurt, to postaje noćna mora za organizam. Pošto se unutra doda ogromna količina šećera ili veštačkih zaslađivača, boja i aditiva, to više nema nikakve veze ni sa jogurtom ni sa voćem.

Savet: Umesto da kupite gotov voćni jogurt u radnji, napravite ga sami u blenderu.

Slična je priča i sa voćnim sokovima, kojima se takođe dodaje šećer, aditivi i boje kako bi se sakrilo da u njima od voća nema skoro ništa.

Savet: Kupite voće i sami iscedite sok i uvidećete razliku.

Razni napitci od kafe koji zapravo izgledaju više kao neki desert prepuni su rafiniranog šećera, mlečnih masti i sve zajedno ima i do 400 kalorija u jednoj običnoj šolji. Bolje se vratiti klasičnoj turskoj kafi jer ona, u umerenim količinama, može biti dobra za zdravlje.

Savet: Manite se "kafičica", nego se vratite Osmanlijskom carstvu.

Krekeri i slične grickalice od procesuiranih ugljenih hidrata nisu ni blizu onoga što mislite, jer se zapravo radi o procesuiranom brašnu, veštačkim ukusima, zaslađivačima i bojama uz ogromne količine visokofruktoznog kukuruznog šećera. Jednom rečju - strava zapakovana u lep omotač.

Savet: Izbacite grickalice od procesuiranih ugljenih hidrata iz ishrane (i kroz prozor). 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu