Protest zbog smrti porodilje u Aranđelovcu - iKragujevac


Vesti
Građani Aranđelovca, protestovali su ispred Opšte bolnice, tražeći od nadležnih odgovor zbog čega je posle porođaja preminula njihova sugrađanka. Tridesetpetodišnja Aranđelovčanka Bojana Sarić 19. februara porodila se u aranđelovačkoj bolnici a zatim je, zbog komplikacija koje su usledile, prebačena na dalje lečenje u Beograd, gde je posle 8 dana preminula.


Otac porodilje, Gradimir Rosić, izrazio je sumnju u tok lečenja i smatra da je njegova kćerka kasno prebačena u Beograd. Traži, da se porodici što pre dostave nalazi obdukcije.

Direktor Zdravstvenog centra u Aranđelovcu, Jovan Pikula rekao je za RTS, da komisija koju je formirala bolnica, nije utvrdila nedostatke u vođenju medicinske dokumentacije ni propuste u lečenju preminule pacijentkinje.

Sledi spoljna provera kvaliteta rada lekara koji su učestvovali u zbrinjavanju i lečenju preminule porodilje, a o dobijenim rezultatima kako kažu u ministarstvu zdravlja, obavestiće javnost.

Protest Aranđelovčana protekao je mirno. Simbolično je trajao 35 minuta koliko je njihova sugrađanka imala godina i za to vreme u bolnicu su propuštana samo vozila Hitne pomoći.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu