U kragujevačkom kliničkom centru obavljene nove metode uklanjanja bola u kičmi bez operacije - iKragujevac


Vesti
Posle prve obavljene perkutane epidurolize u Srbiji u KBC „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu, medicinski tim Univerzitetskog kliničkog centra Kragujevac, na čelu sa doktorom Nebojšom Stevanovićem anesteziologom i docentom Vojinom Kovačevićem, neurohirugom, obavili su intervenciju uklanjanja bola u kičmi bez hirurškog reza.

Metoda je uspešno obavljena kod tri pacijenta koji su operisali kičmu u ranijem periodu.

Nova medicinska metoda, otklanjanja bola u kičmi bez hirurškog reza obavlja se samo u tri zdravstvene ustanove u Evropi. U Štutgartu, Beogradu, a od sada i u Kragujevcu.

Uz stručnu podršku rukovodioca Klinike za anesteziologiju Kliničko bolničkog centra „dr Dragiša Mišović“ metodu je izveo kragujevački tim doktora.

Uprava Univerzitetskog kliničkog centra imala je razumevanja da obezbedi ostale resurse, kadar, opremu i materijal, jer je problem sa bolovima u kičmi jedan od vodećih koji tišti pacijente.

Otklanjanje bola u kičmi bez operacije namenjeno je pacijentima koji imaju dugogodišnje probleme, ali i terapije.

Nova metoda znači mnogo, jer se pacijenti oslobađaju bola i nelagode, vraćaju kvalitetnijem načinu života.

Operacije kod težih oblika diskus hernije uspešne su u 60 odsto slučajeva, ali se u praksi dešava, da se i posle hirurških zahvata ne reši potpuno problem i bol u kičmi.

Nova metoda se obavlja lokalno, što pacijentu omogućava da istog dana napusti bolnicu, i jedna je od pouzdanih i bezbolnih medicinskih intervencija kojom se tretira problem sa bolovima u kičmi.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu