KG: Studenti voze svoju trku [Foto] - iKragujevac


Sreski špijun

Prvi put u našem gradu, na inicijativu studenata Univerziteta u Kragujvcu, započet je projekat „FIN RACING TEAM“ u kome će kao rezultat rada biti napravljena formula koja će učestvovati na svetskom takmičenju „Formula Student“.

Ugled takmičenja „Forumla Student“ raste iz godine u godinu, i takmičenje se odvija u 12 zemalja (Velika Britanija, Sjedinjene Američke države, Nemačka, Japan...) u oblastima koje obuhvataju trke i optimizacije tehničkih rešenja. Kroz realizaciju ovog projekta i učestvovanju na takmičenjima, Tim našeg grada će podići ugled Kragujevca u regionu, Srbiji a i u svetu.

Ideja o započinjanju ovog projekta nastala je u decembru prosle godine, i do sada je zahvaljujući zalaganju studenata sa svih smerova Fakulteta inženjerskih nauka i studenata FILUM-a uz podršku profesora oba fakulteta dobio zvaničnu podršku Univerziteta i Regionalne privredne komore.

Prva akcija na kojoj će učestovati studenti ovog tima je sajam autokomponentistike, koji će se održati 14. i 15. maja u Hotelu „Kragujevac“ od 10-18h. Članovi tima projekta će na štandu „Regionalnog klastera IKT“ predstaviti maketu rama formule, kao i njihov dosadašnji rad.

Ovom prilikom pozivamo sve da podrže naš projekat. Dodjite na sajam! OSVOJIMO TRKU!!

{jathumbnail off}

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu