EKSKLUZIVNO: Ispovest radnice azila Vucjak u Čumiću - iKragujevac


Vesti

Gačić je uhapšen u petak rano ujutru, kada su privedeni i ostali radnici njegovog prihvatilišta za pse. Azil broji oko 1.200 pasa, od kojih su mnogi zatečeni u teškom stanju.

Nadležni utvrđuju da li je i na koji način Dejan Gačić ubijao i mučio životinje. U ovom slučaju, državne institucije intenzivno sarađuju i sprovode istragu.

Jedna od radnica Azila Vučjak (radila godinu dana) se javila našoj redakciji sa željom da prenese svoja lična iskustva sa Dejanom Gačićem, identitet radnice je poznat redakciji a njenu izjavu prenosimo u celosti i bez korekture:

Morala sam da vam se obratim jer sam zgrožena dešavanjima u poslednjih par dana. Ja sam radila u azilu Vučijak Shalter oko godinu dana i veoma sam razočarana u sve što sam videla na internetu i u kolege koji su napravili ovako veliko zlo, ne samo vlaniku nego zapravo svim zivotinjama. Moj rad i rad drugih kolega odvijao se po smenama, naše je bilo da pre svega pazimo na pse da se ne pobiju, da uvek imaju vodu i uvek da im bude čisto.

Na snimcima koje sam videla ono nije prava slika azila. Ne mogu da poverujem da je uhapšen čovek koji preko dvadeset godina i više čuva, sklanja sa ulice pse koji se nađu u nevolji, ako su povređeni vodi ih kod veterinara, nahrani ih, udomi... Iznete su velike laži o ovom čoveku, pa samo za azil dnevno se potroši trideset džaka granula. Celu hajku je pokrenuo kolega koji je i te kako problematičan, da ne pričamo o tome što je kasnio na posao u treću smenu ili čak nije ni dolazio, tražio iks puta platu unapred i dobijao je, pretio, ucenjivao vlasnika, dečko ima problem sa kockanjem, narkoticima i da ne pričam šta još sve tu ima. Vlasnik azila ga je dovoljno trpeo. Ne sporim, rad u azilu nije ni malo lak pogotovo ne sa toliko pasa. Što se vlasnika tiče ne mogu da kažem ništa loše, nikada mi nije rekao ni jednu ružnu reč i ako sam grešila kao radnik dosta puta.

Dešavalo se kod mene, u mojoj smeni da se psi pobiju, bude povređen neki pas, pozovem Dejana na telefon i on odmah dođe u azil preuzme povređenog psa i vodi kod veterinara, ja što znam koliko to košta, on mi nikada ni dinar nije uzio od plate, jer valjda je to normalno u azilu da se psi pobiju, a što se štenaca tiče svako ko iole zna o psima zna da štenci ne mogu da prežive u čoporu. U azilu nema uslova gde bi mogli da se odvoje štenci sa svojim majkama. Svedok sam bila hiljadu puta koliko se vakcina i lekova davalo psima, koliko se puta samo za nedelju dana poseti veterinar. U suštini sve je ovo jedna velika i prljava laž dečka koji verovatno nije dobio ono šta je tražio. Sedim sama sa sobom i razmišljm da je sve ovo istina zašta se Dejan optužuje, kako onda dolaze stranci iz svih zemalja sveta da volontiraju u azilu, kako to da stranci nisu primetili da se životinje zlostavljaju, ne hrane, ne poje, ubijaju, zar mislite da bi oni to gledali i ćutali, a provode po ceo dan u azilu. Polako istina će izaći na videlo, sada u celoj ovoj zbrci ugroženi su psi i sami radnici. Nadam se da će sve ovo brzo proći, jer se radi o čoveku koji je ceo svoj život posvetio životinjama. Za njega ne mogu reći ni jednu ružnu reč, a kamo li da prihvatim da je on zlostavljao, zanemarivao i ubijao pse.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu