Komisija za vantelesnu oplodnju počinje sa radom 1. septembra u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U udruženju „ Šansa za roditeljstvo“ navode da su, nakon njihove inicijative i poboljšanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, ponovo nastavile sa radom Komisije za vantelesnu oplodnju.

Nastavljene su i kompletne procedure za parove koji se bore za potomstvo, a čije postupke finansira Republički fond za zdravstveno osiguranje.

U Kragujevcu, početak rada Komisije za vantelesnu oplodnju, planiran je za 1. septembar.

Veliki broj parova dugo iščekuje svoju šansu za roditeljstvo, a vreme može biti ključan faktor.

Odlaganje utiče kako na neka medicinska stanja, tako i na psiho-fizičko zdravlje svih parova koji se bore sa problemom neplodnosti.

Zbog epidemije virusa korona sve procedure su bile obustavljene.

Udruženje „Šansa za roditeljstvo“ uputilo je zvaničan zahtev svim relevantnim institucijama za nastavak rada komisija za vantelesnu oplodnju.

Od 17. avgusta komisije na teritoriji Srbije, počele su sa radom, dok će komisija u Kragujevcu sa radom početi 1. septembra.

U Udurženju naglašavaju da za postupak vantelesne oplodnje postoje nova uputstva i procedure koje sadrže važna obaveštenja za parove, a koje je izdao Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Inače, veliki broj zemalja, bez obzira na epidemiološku situaciju izazvanu Kovidom 19, nastavio je sa postupcima za biomedicinski potpomognutu oplodnju još u maju, uz obavezno poštovanje svih preventinih mera zaštite.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu