Privatni Dom zdravlja „Ultrazvuk“ pridružuje se borbi protiv Kovida-19 - iKragujevac


Vesti

Do nedavno su serološka testiranja mogle da obavljaju samo državne zdravstvene ustanove, ali je zbog velikog interesovanja građana omogućeno i privatnim laboratorijama da rade brze testove.

Medicinsko osoblje prvog privatnog kragujevačkog Doma zdravlja „Ultrazvuk“ kaže da je pre dve nedelje bilo građana iz mnogih gradova centralne Srbije koji su se javljali sa simptomima koronavirusa.

Registrovali su 14 slučajeva.

U saradnji sa lekarima iz državnog sektora u ovom privatnom Domu zdravlja uspešno su prošli terapiju pacijenti kojima su i rendgenski snimci pokazivali upalu pluća.

U slučajevima gde je bilo neophodno bolničko lečenje pacijenti su upućeni u Kliničke ustanove.

Dom zdravlja „Ultrazvuk“ samo je nastavio 25 godišnju medicinsku praksu specijalizovane najpre urološke ordinacije,potom privatne bolnice.

Kada je država objavila zeleno svetlo da i privatne laboratorije mogu da počnu da rade serološka testiranja, medicinski tim ove ustanove je odmah uputio zahtev Ministarstvu za dobijanje dozvole.

Lekarski tim svih medicinskih profila poseduje iskustvo, opremu, odnosno mogli su da odgovore novom zadatku.

Pacijenata je bilo najviše kada je i grad Kragujevac pre mesec dana bio jedno od najvećih žarišta, kaže specijalista doktor Ljiljana Bošković i dodaje da su svi pacijenti koji su se javili medicinski zbrinuti i uspešno prošli terapije koje su rađene u dragocenoj saradnji sa lekarima iz državnog zdravstvenog sektora.

Za serološko testiranje u državnim laboratorijama određena je jedinstvena cena od 1.200 dinara, dok je privatnicima ostavljeno samostalno formiranje cenovnika.

Serološko testiranje može se obaviti u privatnom Domu zdravlja „Ultrazvuk“ po ceni od 2.200 dinara.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu