Još jedna kovid ambulanta od 6. jula u Kragujevcu - iKragujevac


Vesti

U Kragujevcu, od 6. jula sa radom počinje još jedna kovid ambulanta u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava.

Kako je za Radio-televiziju Kragujevac rekao direktor Doma zdravlja, dr Vasilije Antić, pored Ambulante za febrilna stanja i respiratorne infekcije u kojoj radi ukupno 10 ekipa, u novoj kovid ambulanti, u nekadašnjoj Zastavinoj medicini rada, pacijente će pregledati i uzimati uzorke još dva tima, čime će se kapciteti za testiranje u Kragujevcu uvećati.

U Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije kragujevačkog Doma zdravlja dnevno se pregleda više 100 pacijenata.

Direktor kragujevačkog Doma zdravlja objašnjava da će se otvaranjem još jedne kovid ambulante u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava smanjiti gužve koje se stvaraju i period čekanja na pregled i testiranje pacijenata sa simptomima sa jedne, ali i pritisak na zdravstvene radnike koji rade u ovoj ambulanti, sa druge strane.

Kapaciteti za testiranje biće veći najmanje za petinu.

Prvi čovek kragujevačkog Doma zdravlja kaže da je u toj zdravstvenoj ustanovi za sada na koronavirus pozitivno pet zdravstvenih radnika, ali da ima i onih koji nisu pozitivni, ali su u samoizolaciji.

Međutim, za sada, proces rada, se organizuje bez većih problema. Antić je potvrdio i da među testiranima u ztoj zdravstvenoj ustanovi ima pozitivnih iz ustanova socijalne zaštite u Kragujevcu.

U Domu zdravlja podsećaju da se po protokolu ne testiraju svi koji su bili u kontaktu sa zaraženima, već samo oni koji imaju simptome. Apeluju na građane, posebno mlađu populaciju, da izbegavaju kontakte i sve vrste okupljanja, kao i da poštuju sve propisane mere zaštite od korona virusa.

U Ambulanti za febrilna stanja i respiratorne infekcije dnevno se, u proseku, pregleda od 100 do 180 pacijenata.

Rezultati pokazuju da je od 30 do 50 procenata testiranih pacijenata pozitivno na Kovid 19.

 

Izvor: rtk

Slika govori više od hiljadu reči
Pratite iKragujevac na Instagramu