KG: Nešto bolje stanje napadnutog maturanta - iKragujevac


Vesti

Zdravstveno stanje maturanta Stefana J. iz Kragujevca, koji je pre dve sedmice brutalno napadnut, i dalje je teško, ali postoje neznatni znaci poboljšanja, izjavila je portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević.

"Stefanovo stanje i dalje je teško, ima neznatne znake poboljšanja, ali oni još nisu dovoljni za precizniju lekarsku prognozu", rekla je Đorđevićeva u izjavi Tanjugu.

Stefan je u komi i priključen je na aparat za veštačko disanje i pod stalnim je nadzorom lekara Odeljenja intenzivne nega Centra za anesteziju i reanimaciju Kliničkog centra u Kragujevcu.

Stefana J., učenika završne godine Politehničke škole, 28. marta oko devet sati napao je Darko R. (20) kada je u kafić "Tabasko" ušao zajedno sa Nikolom Š.(19) koji se sumnjiči da je sprečavao prisutne u tom lokalu da zaštite Stefana J.

Darko R. i Nikola Š. su uhapšeni posle tri odnosno četiri dana skrivanja, a istražni sudija Višeg suda im je, posle saslušanja, odredio pritvor u trajanju do 30 dana i doneo rešenje o pokretanju istrage. Na saslušanju, Darko je priznao da je napao maturanta, rekavši da se kaje i da mu je žao i Stefana i sebe.

Zbog napada na Stefana J., Darko R. se tereti za pokušaj ubistva. On je, inače, i u maju 2011. godine napao jednog učenika u dvorištu Prve tehničke škole, udarivši ga u čelo tupim delom metalne sekire. Tada je lakše telesne povrede naneo i školskom policajcu koji je u tom napadu intervenisao.

izvor: Tanjug

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu