Kragujevac: Tradicionalna konferencija posvećena aktuelnim temama za lekare u Srbiji - iKragujevac


Vesti

Pod pokroviteljstvom Lekarske komore Srbije 12.i 13.4.2013. godine, u prostorijama sajma “Šumadija”, Save Kovačevića bb, Kragujevac, održaće se tradicionalna Konferencija posvećena aktuelnim temama za lekare u Srbiji, koju će činiti dva simpozijuma, akreditovana kod Zdravstvenog saveta Srbije.

 

Glavna tema, koja će biti obrađena 12.4.2013, jeste TRANSPLANTACIJA ORGANA U SRBIJI DANAS. Na simpozijumu će uzeti učešća naznačajniji stručnjaci u ovoj oblasti, među kojima i Generalni sekretar Svetske medicinske asocijacije - Svetske lekarske komore . Transplantacija je, trenutno, jedna od najvažnijih tema u zdravstvenom sistemu kako Srbije tako i regiona i veoma je interesantna svim građanima Srbije. Lekari u Srbiji predstavljaju jednu od najznačajnijih karika u svakoj fazi procesa transplantacije.

Druga tema kojoj će se posvetiti pažnja 13.4.2013, je PRISTANAK PACIJENTA NA MERU LEČENJA - INFORMED CONSENT. Na simpozijumu će evropska i svetska iskustva predstaviti znameniti stručnjaci iz Svetske medicinske asocijacije, ali i domaći stručnjaci. Pravo pacijenta da bude informisan o svemu što se odnosi na njegovo lečenje i da svesno donese odluku da li prihvata lečenje kao ravnopravni partner u procesu lečenja, jedno je od najvažnijih prava pacijenta. Lekarska komora se zalaže za primenu ovog prava kao i jasno definisanje svih pravila vezanih za praktičnu primenu informisanog pristanka.

Pozivamo poštovane novinare prisustvuju konferenciji za medije koja će se ovim povodom održati u Medija centru, Terazije 3 sa početkom u 11 časova. 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu