VANREDNA SITUACIJA U KNIĆU: Štab za vanredne situacije poziva građane čija domaćinstva nisu ugrožena da pomognu (FOTO) - iKragujevac


Vesti

Štab za vanredne situacije opštine Knić proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine. Najteže je u selima Donje Gruže, kuće i staje su pod vodom, nekoliko porodica je evakuisano, na stotine hektara je poplavljeno. 

Pajsijević, Guberevac, Gruža, Grabovac, Lipnica, Vrbeta, Balosave i ostala sela u Donjoj Gruži pretrpela su najveće štete. Ugrožena su domaćinstva, farme, putevi. Iz Štaba za vanredne situacije apeluju na građane da budu solidarni, pomognu jedni drugima, žitelje čija domaćinstva nisu ugrožena pozivaju da se stave na raspolaganje Štabu koji koordinira akcije pomoći.

Svi koji žele da pomognu mogu da se jave na telefon 510-113. Članovi Štaba i opštinske Uprave su na terenu i sa meštanima otklanjaju posledice poplava.

Oštećeni su putevi, mostovi. Ambulanta u Gruži je poplavljena i neće raditi. Poplavljena je i trafostanica u Gruži pa je i 200 domaćinstava u tom delu opštine bez električne energije.

Voda sa izvorišta Ribeška glava je za sada ispravna, Štab za vanredne situacije apeluje na građane da obezbede zalihe vode za piće, jer je voda prodrla do izvorišta, pumpe su isključene ali će vodosnabdevanje tokom dana biti normalno.

Opština Knić zatražila je pomoć od Uprave za vanredne situacije, cisternu sa pijaćom vodom za meštane Donje Gruže, čamce kako bi evakuisali ugrožene porodice, džakove sa peskom, pumpe za izbacivanje vode. Pozvani su i svi građani opštine Knić čija domaćinstva nisu ugrožena da se stave na raspolaganje Štabu, koji koordinira akciju pomoći poplavljenima.g1.jpg

g10.jpg

g11.jpg

g12.jpg

g16.jpg

g15.jpg

g14.jpg

g13.jpg

g17.jpg

g18.jpg

g19.jpg

 

g2.jpg

g20.jpgg30.jpg

g3.jpg

g31.jpg

g32.jpgg4.jpgg5.jpgg6.jpgg7.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu