Dani Kragujevca u Beogradu - iKragujevac


Vesti

Izložbom karikatura najpoznatijih srpskih i karikaturista iz čitavog sveta, iz privatne kolekcije karikaturiste Milete Miće Miloradovića u izložbenom prostoru Centra Kragujevac u Beogradu otovorena je manifestacija Dani Kragujevca u Beogradu.

Udruženje Kragujevčana i prijatelja Kragujevca u Beogradu, uz organizacionu i finansijku podršku grada Kragujevca pripremilo je raznovrstan program kojim će tokom aprila biti obeleženo 15 godina od osnivanja tog zavičajnog udruženja.


U petak 12. aprila u restoranu Doma Vojske Srbije sa početkom u 20 sati biće organizovan kulturno - zabavni program “Kragujevačko veče“.


U petak 16. aprila u 19 sati u sali opštine Stari Grad u Beogradu, na programu je “Osvajanje Južnog pola na skijama 2012“ odnosno prezentacija podviga alpiniste iz Kragujevca Dragana Jovovića, prvog čoveka sa Balkana koji je stavio zastavu svoje zemlje na najjužniju tačku planete.


Koncert hora “Liceum“ pod nazivom “Strune“ biće priređen 25. aprila u 19 časova. Na programu koncerta koji će biti održan u svečanoj sali Doma vojske su pesme slovenačkih autora, koji su živeli ili žive u Srbiji, a koncert oragnizuju Nacionalni savet slovenačke nacionalne manjine u Srbiji i Medija centar “Odbrana“.


U okviru Dana Kragujevca u Beogradu biće prganizovana i prezentacija programa obeležavanja 180 godina od osnivanja najstarije gimnazije u Srbiji - Prve kragujevačke gimnazije. Inače, Udruženje Kragujevčana u Beogradu osnovano je pre 15 godina i ima oko 800 registrovanih članova.

 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu