KG: 10 miliona za Đurđevdan - iKragujevac


Vesti

Do obeležavanja Dana grada Đurđevdana, ostalo je manje od mesec dana.

Ovim povodom u Kragujevcu će biti organizovane razne manifestacije, koje su po svojim sadržajima prerasle u tradicionalne.
Jedno od dešavanja, koje promoviše mladost ovog grada, a koja je po tradiciji i mišljenju kragujevčana najatraktivnija, svakako je Kragujevac zauvek.

Maturanti završnih razreda srednjih kragujevačkih škola predstaviće mladost, znanje i lepotu u tematskoj večeri koja će se i ove godine održati na Šumadija sajmu, u organizaciji agencije VA, a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca.

Da Kragujevac “brine" o omladini u danu koji je najsvečaniji, da brine i o onima kojima su kulturni sadržaji nedostupni, pokazuju i ona muzička desavanja koja se svake godine upriliče upravo za Dan grada. Predlog ovogodišnjih muzičkih manifestacija, koje bi trebalo da realizuje Dom omladine uz finansijsku podrsku Grada su koncerti na platou pred gradskom Skupštinom.

Zamišljeno je da u tri koncertne večeri kragujevačka publika “uživa” u muzici Kikija Lesandrića, Zvonka Bogdana i Vlade Georgijeva.

Na prvi pogled čini se da će naš grad ugostiti muzičke zvezde koje će zadovoljiti ukuse svih generacija i to u tri muzičke večeri, po principu za svakog po nešto.

Međutim u predlogu koji se još uvek razmatra, niko nije našao za shodno da obavesti javnost u Kragujevcu koliko će nas sve to koštati.

A koštaće po tri miliona za svako muzičko veče, plus razglas koji bi trebalo da se dodatno plati još dva miliona.

Da se pitaju samo i isključivo članovi Zajedno za Šumadiju, Kragujevac bi verovatno za samo ove manifestacije ostao siromašniji za oko 10 miliona dinara, medjutim kako gradsku vladu čini koalicija, tako se i nadamo da će odluka biti preinačena, jer ovaj grad važi za rasadnik talenata koji i tek kako mogu da pokažu najkvalitetniji i najatraktivniji muzički program.

Centar za negovanje tradicionalne kulture “Abraševic” i Danica Krstić, učenici Muzičke škole “Miloje Milojević”, glumci Teatra “Joakim Vujić”, “Liceum”, grupa Smak, samo su neki od mnogobrojnih kragujevčana koji bi mogli da uz dobru organizaciju naprave muzički spektakl.

O ovoj temi će se verujemo polemisati, jer do Dana grada je ostalo jos mesec dana, dovoljno vremena da odgovorni shvate da se za 10 milona može uraditi mnogo više nuđenja jeftine populističke zabave za gladan narod!
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu