"Kragujevac se sa prolećem budi" - iKragujevac


Vesti

Danas je u Eko parku Ilina Voda održana akcija "300 Kragujevčana" pod nazivom "Kragujevac se sa prolećem budi". Cilj akcije je bio skrenuti pažnju gradskih vlasti, medija i građana na stanje u kom se park nalazi i insistirati na trajnom rešenju održavanja parka koje je jedino moguće ako se za to izdvoje sredstva u budzetu grada. Okupljeni građani su potpisivali peticiju kojom potkrepljuju jedan ovakav zahtev udrženja "300 Kragujevčana".

U okviru akcije održan je dečiji kros na kom je učestvovalo 280 takmičara starosti do 15 godina. Svi takmičari dobili su medalje na cilju.

Održan je i trening na otvorenom za sve generacije čime je promovisan zdrav način života i važnost rekreativnog sporta. Aktivisti "300 Kragujevčana" iskoristili su priliku da počiste park i zasade cveće koje je donirao poznati rasadnik cveća iz Čumića. 

Udruženje građana “300 Kragujevčana” i građani svojim potpisima uputili su zahtev gradonačelniku, gradskom veću i Skupštini grada Kragujevca koji vam prenosimo u celosti:

,,Akcijom “Kragujevac se sa prolećem budi” skrenuli smo pažnju velikog broja sugrađana kao i nekoliko medija na stanje u Eko parku. Pretpostavljamo da znate da u parku, koji je nekada bio simbol ovog dela grada, više nema životinja koje su ga krasile, da rekviziti za dečiju igru propadaju, da su klupice, mostovi i ograde u parku dotrajali i zahtevaju promenu.

Predlažemo Vam da u rebalansu budzeta za tekuću godinu izdvojite sredstva za sređivanje parka, nabavku životinja i zarade ljudi koji rade na održavanju celokupnog sistema Eko parka Ilina Voda, a budzetom za sledeću godinu pitanje finansiranja održavanja parka potpuno sistemski uredite.

Na taj način, u dogledno vreme, steći će se uslovi da se većim ulaganjima u park napravi kragujevački Zoo vrt čime bi se razvila ozbiljna turistička zona kao iizletište za naše surađane.

S poštovanjem,

Udruženje građana “300 Kragujevčana” i sugrađani čiji su potpisi u prilogu.''SONI1678.jpgSONI1691.jpgSONI1765.jpg

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu