Još 12 hiljada evra potrebno za put u Hjuston gimnazijalcima, mladim programerima - iKragujevac


Vesti

U Sloveniji je, na takmičenju u programiranju Lego robota, ekipa kragujevačkih gimnazijalaca, mladih programera, osvojila prvo mesto u svojoj kategoriji.

Na osnovu tih rezultata, usledio je poziv za učešće na Svetskom prvenstvu FLL (Prve Lego Lige) u SAD.

Međutim, da bi otputovali u Hjuston, sredinom aprila, potrebno im je još blizu 12 hiljada evra.

Novac je za potrebe avionskih karata, viza, smeštaja i hranu.

Za Kragujevčane, koji žele da pomognu, organizovan je humanitarni koncert, 30. marta, u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, a cena ulaznice iznosi simboličnih 100 dinara.

Od septembra 2018. godine nastavnice matematike, računarstva i informatike, Prve kragujevačke gimnazije, vredno su radile sa timom.

Do putovanja u Ameriku i učešće na takmičenju, deli ih nedostatak finansijskih sredstava.

Tim, koji treba da otputuje u Hjuston i pokaže svoja znanja, čini njih jedanaestoro: sedmoro učenika i četiri nastavnika.

Registracija učesnika, u vrednosti od 1000 dolara je plaćena. Međutim, potreban im je novac za vize, avionske karte, smeštaj i hranu.

Do sada je sakupljeno 3 500 evra, ali im je potrebno još oko 12 hiljada evra.

Na takmičenju u Sloveniji, kragujevački tim osvojio je prvo mesto za Osnovne vrednosti a takođe je radio i na projektu Fud inhalator.

Svi zainteresovani, koji žele da uplate novac i pomognu da ovi mladi ljudi, zasluženo, odu u Hjuston, mogu to učiniti putem žiro računa, koji se nalazi na sajtu Prve kragujevačke gimnazije, a postavljena je i kampanja na sajt donacija.rs, preko kog se mogu izvršiti uplate putem interneta.

 

Izvor: RTK
 

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu