Treća smena u FAS-u - iKragujevac


Vesti

U pogonima kompanije Fijat automobili Srbija Preseraj, Karoserija i Lakirnica, dosadašnja četvorodnevna radna sedmica, sa desetočasovnim radnim vremenom u dve smene, od ponedeljka će biti zamenjena petodnevnom radnom nedeljom, sa osmočasovnim radnim vremenom u tri smene.

Dosadašnje radno vreme će još izvesno vreme, najverovatnije do pred kraj ovog meseca, biti zadržana u pogonu Montaža, na čijim se trakama organizuje završno sklapanje modela „fijat 500L“. Zaposleni na administrativnim poslovima u FAS-u i do sada su imali petodnevnu radnu nedelju i osmočasovno radno vreme.

Zbog povećanja obima proizvodnje i uvođenja još jedne (treće) radne smene i u proizvodnim pogonima fabrike, u FAS-u, u kojem je trenutno FAS će do kraja godine uposliti još 600 radnika.

Naredne godine, u FAS-u će, prema najavi ministra privrede i finansija Mlađana Dinkića, posao dobiti još 800 radnika, čime će krajem 2014. broj zaposlenih u toj kompaniji premašiti 4.000 ljudi. U Fijatovim kooperantskim firmama Manjeti Mareli, Džonson Kontrol, Sidžit, HTL, Promo manjeto i drugim koje su ovde izgradile proizvodne pogone i distributivne cente trenutno je angažovano oko 1.000 radnika.

Očekuje se da će taj broj, s obzirom na povećanje obima proizvodnje u FAS-u, u dogledno vreme da bude udvostručen.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu