Prostorna mreža 10. i 11. aprila - iKragujevac


Vesti

Ministarstvo prostora pozvalo je sve zainteresovane studente, mlade stručnjake i aktiviste da se prijave na radionicu „Prostorna mreža“ koja se na zabavan i kreativan način, kroz niz vežbi i rad na konkretnim slučajevima, bavi prostornim politikama i njihovim direktnim uticajem na razvoj Kragujevca.

Radionica će biti održana 10. i 11. aprila u prostorijama Doma omladine u Kragujevcu.

Pravo učešća imaju studenti, stručnjaci, aktivisti i svi drugi zainteresovani za temu, do 35 godina starosti. Prijave treba poslati do petka, 5. aprila, na e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Prijava treba da sadrži kratku motivaciju za učestvovanje.

Za određen broj učesnika iz okolnih gradova pokriveni su troškovi puta i ishrane.

„Prostorna mreža“ će objediniti već postojeće napore različitih omladinskih i kulturnih grupa u formulisanju i ispunjavanju (svojih) potreba u lokalnim zajednicama. Cilj „Prostorne mreže“ jeste da okupi predstavnike postojećih građanskih inicijativa, nastalih oko aktuelnih ili potencijalnih tačaka ugrožavanja javnog dobra, predstavnike organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom životne sredine, demokratizacijom društva, kulturom, arhitekturom, kao i stručnjake iz različitih područja relevantnih za prostornu problematiku.

Radionica će biti fokusirana na različite načine zadovoljavanja kulturnih, umetničkih i društvenih potreba mladih i organizacija koje predstavljaju mlade, kroz kreativno izražavanje u prostoru, upotrebu i preoblikovanje prostora – bilo javnih ili napuštenih. Učesnicima na radionici biće predstavljen način kojim njihove potrebe mogu biti zadovoljene učestvovanjem u prostornom oblikovanju svoje neposredne lokalne sredine. Pored predstavljanja teorijskog okvira, biće prikazani i konkretni načini i metodologija obnove javnih prostora i zadovoljavanja potreba mladih.

Pratite nas na našemTELEGRAM kanalu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu